Bollefoccacia med vaniljekrem

 • Enkel
 • 60 min
Du har hørt om bolle, du har hørt om foccacia. Hvorfor ikke kombinere det beste av to verdener? Bilde og oppskrift av ellencknutsen

Ingredienser

 • 12 porsjoner

Bolledeig

1 kg hvetemel
5 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
1.5 pakker tørrgjær
1 dl sukrin gold
0.5 dl sukrin+
1 ss yaconsirup (evt. honning eller hvitt sukker)
100 g GRYR® Smøreblid romtemperert
1 stk egg
1 ts kardemomme

Vaniljekrem

4 stk eggeplomme
0.5 ts vaniljepulver
1 ss sukrin+
2 ss maizena
4 dl GRYR® Fyldig Havredrikk

Topping

Litt plantemargarin, sukrin gold og kanel til å ha på toppen
sukrinmelis eller vanlig melis

Slik gjør du

  1. Varm melken til den er fingervarm. Ha i egget, gjæren, yaconsirupen, sukrin gold, sukrin+ og kardemomme. Hell blandingen over i en bakebolle.
  2. Ha i litt og litt Gryr Havredrikk og kjør i en kjøkkenmaskin. Elt i ca 10 minutt. Skjær smøret i biter og ha over i deigen. Elt i minst 5 minutter til. Deigen skal være smidig og slippe eltekroken. Legg til heving på lunt sted i 1-1 1/2 time.
  3. Mens du venter lager du vaniljekremen. Visp sammen eggeplommer, vaniljepulver, sukrin+ og maizenna. Varm melken i en kjele til den nesten koker og hell over i eggeblandingen mens du samtidig rører.
  4. Etterpå heller du blandingen tilbake i kjelen og lar den koke til du får en fyldigere krem (ca 7 minutter). Det er viktig at du rører hele tiden slik at den ikke brenner seg! Avkjøl og legg i kjøleskap.
  5. Når bolledeigen er ferdig med å heve seg til ca dobbel størrelse, legger du den på et bakepapir på en langpanne. Form en firkant av deigen og etterhev i 30-45 minutt. Ha ovnen på 200°C med over og undervarme.
  6. Smør bollefoccaciaen og dryss over sukrin Gold og kanel. Lag hull med fingrene og legg vaniljekrem over. Stek til den får en gylden farge, ca 15-20 minutter. Avkjøl og pynt med sukrinmelis eller vanlig melis

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av