Saftige hveteboller helt uten melk!
- Enkel
- 30 min
Nybakte boller er noe av det beste som finnes. Disse luftige og saftige bollene er fri for melk.
Ingredienser
- 24 porsjoner
150 g | sukker |
100 g | plantemargarin (med salt) |
0.25 ts | salt |
1 ts | kardemomme |
1 kg | hvetemel |
25 g | gjær |
2 stk | egg |
5 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
Pensling
1 stk | egg (Eventuelt Gryr Havredrikk Fyldig Naturell |
Slik gjør du
-
-
Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren. Tilsett egg og Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og elt i 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller 20-25 minutter for hånd. Deretter tilsett romtemperert plantemargarin i små terninger og elt i cirka 10 minutter til.
-
Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på et melet bord og del i ca. 24 emner. Tilsett litt ekstra mel om deigen er for klissete. Trill til jevne boller og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. La etterheve i 30 minutter.
-
Sett ovnen på 225 °C. Pisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
-
Tips
Du kan bake boller med rosiner eller sjokoladebiter ved å elte dem inn før utbaking. Ønsker du en litt sunnere variant, kan du tilsette 1 dl havregryn. Denne deigen kan også brukes til skolebrød, kanelboler eller bollekrans.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Melkefrie skoleboller
Enkel
Kanelboller uten melk
120 min |
Enkel