Kanelboller uten melk
- Enkel
- 120 min
Nybakte kanelboller, også kjent som kanelsnurrer er noe av det beste som finnes. Bak disse som er uten meieriprodukter og smaker supergodt.
Ingredienser
- 18 porsjoner
150 g | sukker |
0.25 ts | salt |
1 ts | kardemomme |
1 kg | hvetemel |
100 g | plantemargarin (med salt) |
25 g | fersk gjær |
2 stk | egg |
5 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
Fyll
6 ss | sukker |
2 ss | kanel |
Pensling
1 stk | egg (ev. GRYR® Fyldig Havredrikk). |
Slik gjør du
-
-
Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren. Tilsett egg og GRYR® Fyldig Havredrikk og elt i 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller 20-25 minutter for hånd. Deretter tilsett romtemperert plantemargarin i små terninger og elt i cirka 10 minutter.TipsEggene kan fint sløyfes om du ønsker veganske boller.
-
Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på melet bord, del i to emner og kjevle ut til rektangler. Dryss over sukker og kanel, la det være igjen en tynn stripe på den ene siden uten fyll.
-
Rull sammen og skjær rullen i 2-3 cm tykke skiver og legg dem over på bakepapirkledd stekeplate, la heve til dobbelt størrelse, i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 °C.
-
Pisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.TipsBollene kan også pensles med smeltet plantemargarin eller GRYR® havredrikk i stedet for pisket egg
-
Tips
Fyll gjerne bollene med andre ting enn kanel og sukker, f.eks. syltetøy, sjokoladepålegg, epler og hakkede nøtter eller vaniljekrem.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Melkefrie skoleboller
Enkel
Saftige hveteboller helt uten melk!
30 min |
Enkel