Kanelboller uten melk

  • Enkel
  • 120 min
Nybakte kanelboller, også kjent som kanelsnurrer er noe av det beste som finnes. Bak disse som er uten meieriprodukter og smaker supergodt.

Ingredienser

  • 18 porsjoner
150 g sukker
0.25 ts salt
1 ts kardemomme
1 kg hvetemel
100 g plantemargarin (med salt)
25 g fersk gjær
2 stk egg
5 dl GRYR® Fyldig Havredrikk

Fyll

6 ss sukker
2 ss kanel

Pensling

1 stk egg (ev. GRYR® Fyldig Havredrikk).

Slik gjør du

    1. Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren. Tilsett egg og GRYR® Fyldig Havredrikk og elt i 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller 20-25 minutter for hånd. Deretter tilsett romtemperert plantemargarin i små terninger og elt i cirka 10 minutter.
      Tips
      Eggene kan fint sløyfes om du ønsker veganske boller.
    2. Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på melet bord, del i to emner og kjevle ut til rektangler. Dryss over sukker og kanel, la det være igjen en tynn stripe på den ene siden uten fyll.
    3. Rull sammen og skjær rullen i 2-3 cm tykke skiver og legg dem over på bakepapirkledd stekeplate, la heve til dobbelt størrelse, i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 °C.
    4. Pisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
      Tips
      Bollene kan også pensles med smeltet plantemargarin eller GRYR® havredrikk i stedet for pisket egg
Tips
Fyll gjerne bollene med andre ting enn kanel og sukker, f.eks. syltetøy, sjokoladepålegg, epler og hakkede nøtter eller vaniljekrem. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av