Vegansk soppgryte

  • Enkel
  • 40 min
En fyldig og smaksrik variant av fransk gryterett med masse sopp, du kan kalle den sopp Bourguignon. Denne oppskriften gjør det enkelt å spise vegansk.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
1 l sopp f.eks: aromasopp, sjampinjong eller kantarell
1 ss GRYR® Smøreblid
2 ss olivenolje
8 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
4 stk gulrøtter
2 ss tomatpuré
1.5 dl rødvin
2 dl grønnsakskraft, eventuelt grønnsaksbuljong
2 stk laurbærblad
2 stilker frisk timian

Potetmos

500 g potet
2 ss GRYR® Smøreblid
1 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
0.5 ts salt
0.25 ts pepper

Slik gjør du

    1. Del sopp i biter og fres i en tykkbunnet kjele med margarin og olje til myke og gylne. Legg til side.
    2. Skrell og del sjalottløk i to eller tre og finhakk hvitløk. Skrell og del gulrøtter i biter. Fres løk og hvitløk til mykt i gryten med litt mer olje og margarin. Ha i gulrøtter og fres videre i ca. 3 minutter. Rør inn tomatpuré og rør i ca. 1 minutt.
    3. Hell i rødvin og la småkoke i ca. 10 minutter. Skrap godt i bunnen slik at alt løsner. Ha i grønnsaksbuljong, stekt sopp, laurbærblad og timian. La småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper og server med potetmos.
      Tips
      Ønsker du en tykkere saus, kan du spe med litt Maizena rørt ut i kaldt vann. Følg anvisning på pakken.
  1. Potetmos

    1. Skrell og del potet i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av seg i et par minutter.
    2. Mos kokte poteter med margarin og Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell til en jevn mos. Smak til med salt og pepper.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av