Vegansk soppgryte
- Enkel
- 40 min
En fyldig og smaksrik variant av fransk gryterett med masse sopp, du kan kalle den sopp Bourguignon. Denne oppskriften gjør det enkelt å spise vegansk.
Ingredienser
- 4 porsjoner
1 l | sopp f.eks: aromasopp, sjampinjong eller kantarell |
1 ss | GRYR® Smøreblid |
2 ss | olivenolje |
8 stk | sjalottløk |
2 stk | hvitløksfedd |
4 stk | gulrøtter |
2 ss | tomatpuré |
1.5 dl | rødvin |
2 dl | grønnsakskraft, eventuelt grønnsaksbuljong |
2 stk | laurbærblad |
2 stilker | frisk timian |
Potetmos
500 g | potet |
2 ss | GRYR® Smøreblid |
1 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
0.5 ts | salt |
0.25 ts | pepper |
Slik gjør du
-
-
Del sopp i biter og fres i en tykkbunnet kjele med margarin og olje til myke og gylne. Legg til side.
-
Skrell og del sjalottløk i to eller tre og finhakk hvitløk. Skrell og del gulrøtter i biter. Fres løk og hvitløk til mykt i gryten med litt mer olje og margarin. Ha i gulrøtter og fres videre i ca. 3 minutter. Rør inn tomatpuré og rør i ca. 1 minutt.
-
Hell i rødvin og la småkoke i ca. 10 minutter. Skrap godt i bunnen slik at alt løsner. Ha i grønnsaksbuljong, stekt sopp, laurbærblad og timian. La småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper og server med potetmos.TipsØnsker du en tykkere saus, kan du spe med litt Maizena rørt ut i kaldt vann. Følg anvisning på pakken.
-
-
Potetmos
-
Skrell og del potet i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av seg i et par minutter.
-
Mos kokte poteter med margarin og Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell til en jevn mos. Smak til med salt og pepper.
-
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Vegansk soppgryte
40 min |
Enkel
Vegansk pai med grønnsaker
60 min |
Enkel