Vegansk pai med grønnsaker
- Enkel
- 60 min
Denne paien er vegansk med sprø bunn og saftig fyll av polenta og grønnsaker. Uten melk, egg og kjøtt.
Ingredienser
- 6 porsjoner
Paibunn
2 dl | havremel |
2.5 dl | hvetemel |
1 dl | grovhakkede valnøtter |
1 ts | salt |
100 g | GRYR® Smøreblid |
2 ts | tørket oregano |
0.5 dl | GRYR® Havredrikk Naturell |
Fyll
1 stk | squash |
2 stk | tomat |
1 stk | rødløk |
150 g | sopp |
125 g | spinat |
100 g | soltørket tomat |
2.5 dl | vann |
1.5 dl | GRYR® Havredrikk Naturell |
1 dl | polenta |
0.5 ts | salt |
0.5 ts | pepper |
Slik gjør du
-
-
Forvarm ovnen til 200 °C. Kjør mel, hakkede valnøtter og salt til finmalt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett margarin og oregano og kjør til blandet. Tilsett Gryr® Havredrikk Naturell og elt til deigen samler seg.
-
Press deigen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter, og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i ca. 15 minutter.TipsDu kan forsteke bunnen dagen i forveien om du ønsker.
-
Del squash, tomat, rødløk og sopp i tynne skiver. Vask og rens spinat og grovhakk soltørkede tomater.
-
Kok opp vann og Gryr® Havredrikk Naturell. Visp inn polenta og krydder og småkoke under stadig omrøring i ca. 3 minutter eller til den tykner. Vend inn spinat.
-
Fordel polentafyllet i paiformen og fordel grønnsakene utover. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. La avkjøle seg i 10 minutter før servering så fyllet får satt seg.
-
Tips
Dårlig tid? Kjøp en ferdigbunn
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Nøttestek med soppstuing
30 min |
Enkel
Fyldig soppsuppe
20 min |
Enkel