Vegansk lasagne
- Enkel
- 120 min
En god og fyldig vegansk lasagne, fullstappet med grønnsaker. Denne smaker utrolig godt og tilfredstiller alle behov.
Ingredienser
- 6 porsjoner
Tomatsaus med sopp
1 stk | løk |
2 stk | hvitløksfedd |
250 g | sopp |
1 ss | tomatpuré |
2 bokser | hakkede hermetiske tomater |
0.5 ts | salt |
0.25 ts | pepper |
Hvit saus
4 ss | GRYR® Smøreblid |
6 ss | hvetemel |
8 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
0.5 ts | salt |
0.25 ts | pepper |
Fyll
1 stk | aubergine |
1 stk | søtpotet |
8 stk | lasagneplate |
2 stk | tomat |
frisk oregano |
Topping
200 g | GRYR® Revet |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 200 °C. Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte med olje til mykt, ca. 4 minutter.
-
Del sopp i biter og fres videre til soppen er myk og begynner å få litt farge. Rør inn tomatpuré og fres i 1 minutt. Tilsett hermetiserte tomater, salt og pepper og la småkoke i ca. 5 minutter.
-
Smelt margarin i en liten kjele på medium varme og rør inn hvetemel til en jevn blanding. Spe gradvis med GRYR® Fyldig Havredrikk, la det koke opp mellom hver gang, til all havredrikken er i. La småkoke et par minutter eller til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
-
Skjær aubergine og søtpotet i tynne skiver, gjerne på langs med en mandolin.TipsBruk gjerne squashskiver eller tomatskiver i lagene også, om du ønsker variasjon.
-
Ha litt tomatsaus i bunnen av en ildfast form, ca. 30 x 40 cm, legg på et lag lasagneplater, så et lag med hvit saus, og så aubergine og søtpotet. Gjenta lagene og topp med litt hvit saus.
-
Topp gjerne med GRYR® Revet. Del tomat i skiver, fordel utover toppen og dryss med oregano. Stek i ovnen i ca. 1 time eller til grønnsakene er møre. La hvile i 10 minutter før servering.
-
Tips
Bruk gjerne GRYR Revet til topping.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Vegansk pai med grønnsaker
60 min |
Enkel
Vegansk soppgryte
40 min |
Enkel