Tre melkefrie juledesserter

Du trenger ikke kutte de tradisjonelle juledessertene, selv om du kutter ut melk og fløte. Her finner du tre gode melkefrie oppskrifter som passer perfekt til jul og nyttår.

Her bruker vi Gryr© Til Matlaging som er et plantebasert alternativ til fløte, og passer perfekt til de som har laktoseintoleranse! Med enkle justeringer egner også alle tre oppskriftene seg godt for veganere.

1. Melkefri riskrem med rød saus

Riskrem uten fløte
Riskrem og rød saus er en perfekt avslutning på julemiddagen

Julens store klassiker er riskrem med rød saus, og er nok en dessert mange av oss har vokst opp med. Man trenger heldigvis ikke bryte denne tradisjonen bare fordi man velger et mer plantebasert kosthold.

2. Multekrem uten fløte

Multekrem uten fløte
Multekrem for alle!

Mange nordmenn har et nært forhold til multer, eller «fjellets gull» som det også kalles. Det er derfor kanskje ikke så rart at multekrem har blitt et fast innslag på middagsbordet i juletider. Her får du en oppskrift som er uten meieriprodukter.

3. Plantebasert Panna Cotta med smak av kaffe

Panna Cotta uten fløte med kaffesmak
Panna Cotta med en twist av kaffe

Hva med en moderne vri på juledesserten? Panna Cotta er en italiensk dessert, som direkte oversatt betyr kokt fløte. Men her bruker vi det plantebaserte alternativet Gryr © Til Matlaging, slik at den blir fyldig og rund helt uten fløte. I tillegg har vi tilsatt litt sterk kaffe som hever smaken enda et hakk.

Av toppinger foreslår vi rørte multer, bringebærsaus eller jordbær, men her er det kun fantasien som setter grensene.  

Ønsker du en helt vegansk variant? Ikke noe problem, da kan du bruke agar agar fremfor gelatin i oppskriften.

Flere juletips

Lag spiselige plantebaserte julegaver

Er ikke de beste julegavene de man kan spise? Disse konfektene er helt uten melk og fløte, og er supert for de som ønsker plantebaserte alternativer til julegodt. Her har vi samlet fire gode oppskrifter.

Julen passer perfekt med Gryr Til Matlaging