Lag spiselige plantebaserte julegaver

Er ikke de beste julegavene de man kan spise? Disse konfektene er helt uten melk og fløte, og er supert for de som ønsker plantebaserte alternativer til julegodt. Her har vi samlet fire gode oppskrifter.

Det er enkelt og gøy å lage sin egen konfekt, og det er ekstra stas å gi fra seg noe som er hjemmelaget. Så hvorfor ikke sette av en kveld og gjøre det til en hyggelig aktivitet med venner eller familie?

Saftige kokoskuler 

Melkefrie kokoskuler
Kokoskuler som smelter på tunga

Elsker du Bounty-sjokolade? Det er faktisk veldig enkelt å lage det hjemme, og med Gryr Til Matlaging blir kokoskulene helt veganske.

I vår oppskrift har vi valgt en mørkere sjokolade som er helt melkefri. Hvis du ønsker å variere litt, kan du pynte med hakkede nøtter eller kandisert appelsinskall i stedet for kokos.

Fudge med smak av jul 

Sjokoladefudge uten melk
Mmm! Sjokoladefudge med nøtter og tørkede bær

Sjokoladefudge smaker jul, spesielt hvis du bruker nøtter, tørket frukt og bær. Er du ute etter en myk fudge som smelter på tungen, trenger du ikke lete lengre. Vårt forslag er å bruke tørkede tranebær og aprikos, men her er det bare å velge hvilke smaker du forbinder med julen.

Hvis man synes at smaken av mørk sjokolade er litt for voksen, går det an å bruke rismelksjokolade eller andre alternativer til melkesjokolade for en mildere smak.

Salte karameller uten fløte

Salte karameller uten fløte
Salte karameller helt uten fløte!

Finnes det noe bedre enn fløtekarameller? Med Gryr Til Matlaging som er et plantebasert alternativ til fløte kan du lage skikkelige karameller, helt uten melk og egg.

I jula spiser vi mye søtt, og noen ganger er det deilig å kombinere sødmen med noe salt. Gled deg selv eller andre med disse karamellene.

Melkefrie sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler uten fløte
Smaksbomber som passer perfekt til kaffen

Du trenger ikke være en gris for å like trøfler. Trøflene er for de som elsker mye smak av sjokolade. Det er også mulig å bytte ut sjokoladen du bruker, avhengig av hvilke behov du har.

Hva med å smaksette trøflene med noe du liker? Her kan du bruke alt fra honning og espresso til konjakk, rom og appelsinlikør. Gled deg! 

Del gleden med noen andre

Så, når du har laget godbitene gjenstår det bare å pakke de fint inn. Vi synes de gjør seg godt i en liten cellofanpose med en sløyfe rundt. Alternativt kan man kjøpe små gaveesker eller legge de på syltetøyglass.

Gryr jul!

Flere juletips

Tre melkefrie juledesserter

Du trenger ikke kutte de tradisjonelle juledessertene, selv om du kutter ut melk og fløte. Her finner du tre gode melkefrie oppskrifter som passer perfekt til jul og nyttår.

Her bruker vi