Laktosefri Panna Cotta med kaffesmak
- Enkel
- 20 min
En enkel dessert som kan lages på forhånd og serveres med forskjellige toppinger og pynt. Med Gryr® Til Matlaging blir denne fløtebaserte klassikeren helt laktosefri.
Ingredienser
- 4 porsjoner
2 plater | gelatin |
1 stk | vaniljestang |
3 dl | GRYR® Matfløyel |
1 dl | sterk kaffe |
0.5 dl | sukker |
Til servering
2 ss | multesyltetøy |
2 ss | Piano® Bringebærsaus |
Slik gjør du
-
-
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann, ca. 5 minutter.
-
Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med Gryr® Til Matlaging, sukker og kaffe. Varm opp på medium varme til rett under kokepunktet og rør til sukkeret er oppløst.
-
Klem vannet ut av gelatinen, ha gelatinen i gryten og rør til oppløst. Fordel blandingen i porsjonsglass eller -skåler.
-
Sett dessertene i kjøleskapet i minimum 4 timer, gjerne natten over, eller til helt stive.
-
Topp panna cottaen med rørte multer, bringebærsaus og -bær eller andre friske bær ved servering.
-
Tips
Ønsker du en vegansk variant, kan du bytte ut gelatin med agar agar.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Bananbrød med pisket melkefri krem
15 min |
Enkel
Mini pavlova uten melk
90 min |
Enkel