Tips til hjemmelaget iskrem uten melk

Å lage hjemmelaget is er en perfekt inne-aktivitet du kan gjøre med barn, venner og familie. Her finner du tre enkle oppskrifter som er helt fri for melk.

Klementin-iskrem

Klemetin iskrem med Gryr Til Matlaging
Frisk melkefri iskrem

Denne isen kan best betegnes som en slags mellomting mellom sorbet og kremis, og vi lover at det er en god kombo. Den syrlige smaken av klementin er forfriskende god uansett årstid, i tillegg er oppskriften fri for meieriprodukter og egg - altså helt vegansk og laktosefri!

Hvis du er litt forberedt og har frosset frukten på forhånd, kan du lage denne isen på null komma niks. Vi anbefaler å spise isen med en gang, siden den får en krystallisert konsistens om den fryses på nytt.

Varier smaken med sesongen Hvis du ønsker å variere smaken kan du enkelt bytte ut klementin med andre frosne bær eller frukter. Hvis det er sesong for det, kan du bruke selvplukkede blåbær. Da får iskremen en skikkelig fin blåfarge! Ellers kan du bruke mango, og gi isen en mer tropisk og sommerlig smak. Her har du mange muligheter!  

Ispinner med mandel og sjokolade

Pinneis med sjokolade og brente mandler
Konfekt på pinne!

Disse ispinnene er kanskje mer egnet for voksne ganer, siden de lages med mørk kokesjokolade uten melk. Hvis du ønsker en mildere smak kan man bytte ut den mørke sjokoladen med en lysere variant.

For å gi de litt krønsj har vi pyntet med brente mandler, men her kan man prøve seg frem med nøtter eller tørkede bær. For de som elsker kombinasjonen av salt og søtt kan vi anbefale hakkede, saltede peanøtter.

Bringebæriskrem med mørk sjokolade

Iskrem uten melk med bringebær og mørk sjokolade
Kremet is helt uten melk

Siste oppskrift ut er en iskrem med smak av bringebær. Denne smaker friskt og deilig hele året. Sjekk ut how-to-filmen under og la deg friste! 

 

 

Iskremen er laget med