Pinneis med sjokolade og brente mandler
- Enkel
- 20 min
Disse kremede sjokolade-ispinnene har smak av jul med knasende brente mandler. Velger du riktig sjokolade er de helt laktosefrie!
Ingredienser
- 6 porsjoner
100 g | mørk sjokolade 70 % |
1 stk | banan |
4 ss | lønnesirup |
2 ts | vaniljesukker |
3 dl | GRYR® Matfløyel |
0.5 ts | flaksalt |
Brente mandler
50 g | sukker |
1 ss | vann |
100 g | mandler |
Pynt
100 g | mørk sjokolade 70 % |
Slik gjør du
-
-
Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn.
-
Ha banan, lønnesirup, vaniljesukker, Gryr® Til Matlaging, salt og smeltet sjokolade i en kjøkkenmaskin med knivblad, og kjør til en glatt røre.
-
Fordel røren i pinneis-former og slå ut luftboblene ved å dunke dem lett mot underlaget. Sett i fryseren natten over eller til godt frosset.
-
Smelt sukker med vann i en stekepanne til gyllen karamell. Ikke rør, men vri litt forsiktig på pannen. Vend i mandler og rør til godt dekket.
-
Hell de glaserte mandlene utover et stykke matpapir og spre dem litt fra hverandre. Avkjøl og grovhakk.
-
Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Ta iskremen ut av formene, dypp raskt i sjokolade og så i hakkede brente mandler. Legg tilbake i fryseren til rett før servering.TipsDu kan pynte med andre nøtter, f.eks. pistasjnøtter, eller frysetørkede bær, knuste polkagriser eller bare spise ispinnene som de er.
-
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Laktosefri bringebærfromasj
20 min |
Enkel
Sjokolademousse uten fløte
15 min |
Enkel