Fem retter med Gryr Havredrikk fra Fattig Student

Kokeboken til Karen Elene Thorsen, aka @fattig.student har danket ut selveste Jo Nesbø på bestselgerlistene den siste tiden, og nå viser hun hvordan du kan bruke Gryr Havredrikk i alt fra frokost og lunsj til middag og dessert.

«Kan jeg lage alle døgnets måltider med Gryr Havredrikk?»

Det var utfordringen Karen satte seg som mål. Resultatet ble en rekke fristende oppskrifter som hun deler her med oss. 

Enten det er frokost, lunsj, snacks, middag eller dessert gjør Gryr Havredrikk susen! Havredrikken har en mild og frisk smak av havre, noe som gjør den perfekt i det meste av matlaging.

Frokost: Havregrøt med bær

En av fattig student sine go-to frokoster. Med Gryr Havredrikk Fyldig Naturell blir havregrøten ekstra digg.

Her finner du oppskriften på havregrøt med bær

 

Lunsj: Grøtboller

Visste du at rester av havregrøt kan brukes til å lage saftige rundstykker? Prøv disse melkefrie grøtbollene fra fattig student.

Her finner du oppskriften på grøtboller

Snacks: Chiapudding

Trenger du en matbit mellom lunsj og middag er ingenting bedre enn en chiapudding. Fattig student har laget denne enkle oppskriften som nesten lager seg selv.

Her finner du oppskriften på chiapudding

Middag: Middagsvafler

Kan man spise vafler til middag? JA! Her kommer en vegetaroppskrift på middagsvafler som dere alle kommer til å elske. 

Her finner du oppskriften på grove middagsvafler

Dessert: Digg, melkefri kakao

Sugen på noe søtt etter middag? Denne kakaoen fra fattig student er perfekt til å dempe søtsuget. Like god varm som kald.

Her finner du oppskriften på melkefri kakao

Fra Instagram til kokeboksuksess

Hennes første bok «Fattig student – 20 ukesmenyer for under 250 kroner» har regelrett blitt revet ut av butikkhyllene. På kun èn dag var hele første opplag utsolgt. 

Med over halvparten av Norges studenter som følgerbase?

Instagramkontoen @fattig.student har truffet en nerve i befolkningen, og i skrivende stund har den populære instagrammeren en følgerskare på over 170 000. Sammenligner man tallet med antallet studenter i høyere utdanning, utgjør det hele 58 prosent (!) av Norges studenter.

Fattig Student
Bilde: Pilar Forlag

Billig og sunn mat for alle

Mest sannsynlig har de enkle mattipsene fenget flere enn bare sultne studenter. Temaer som matsvinn, hverdagsøkonomi og enkle og sunne mattips er alle temaer som engasjerer bredt. Å tenke bærekraft og miljø er trendy - og godt er det!   

Fem frokoster for under 100 kroner

Dette er ikke første gangen Karen Elene tester Gryr Havredrikk. Hvis du elsker frokost, kan du lese mer om hvordan du kan lage fem forskjellige frokoster med kun fem ingredienser og en hundrelapp i budsjett.

flere tips fra fattig student

Fattig student gir deg syv frokoster for en hundrelapp

Karen Elene Thorsen hjelper folk lage enkle, sunne middager gjennom sin Instagram-konto fattig.student. Her gir hun deg syv billige frokosttips laget med kun fem ingredienser!

Bruk Gryr Havredrikk i matlaging