Gulrotsuppe med ingefær
- Enkel
- 30 min
En fargerik suppe som lyser opp på mørke høstdager. Denne gulrotsuppen har et kick av ingefær og er fri for melk.
Ingredienser
- 4 porsjoner
2 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk eller Gryr® Til Matlaging |
800 g | gulrøtter |
1 stk | løk |
2 stk | hvitløksfedd |
1 ss | frisk ingefær, finrevet |
1 ss | rapsolje |
8 dl | grønnsaksbuljong |
0.5 ts | salt |
0.5 ts | pepper |
0.5 stk | lime |
litt frisk koriander til pynt |
Slik gjør du
-
-
Skrell og del gulrot, løk og hvitløk i små biter. Finhakk eller riv ingefær. Fres alt i en varm gryte med olje til mykt, ca. 5 minutter.
-
Hell over buljong og la suppen småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.
-
Kjør suppen glatt med stavmikser eller i blender, og rør inn Gryr Havredrikk eller Gryr Til Matlaging. Smak til med salt og pepper. Skvis i litt limesaft i rett før servering. Server med et dryss frisk koriander.
-
Tips
Synes du suppen er for tykk, kan du spe med mer kraft. Er den for tynn, kan den tyknes med 1 ss maisenna rørt ut i litt kaldt vann.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Jordskokksuppe
40 min |
Enkel
Fyldig soppsuppe
20 min |
Enkel