Torsk med potetstappe, sitronsaus og coleslaw
- Enkel
- 40 min
Torsk er en perfekt hverdagsrett. Lag den med melkefri potetstappe og nydelig sitronsaus. Oppskrift og bilde fra Instagram-inspirator: Tresleiva
Ingredienser
- 2 porsjoner
1 stk | torskefilet |
Vårløk |
Coleslaw
1 stk | nykål håndfull |
3 stk | gulrot |
0.5 stk | eple i grove biter |
1 ss | sitronskall |
5 ss | majones |
1 ss | sitronsaft |
Potetstappe
6 stk | potet store |
2 ss | GRYR® Smøreblid |
10 ss | GRYR® Fyldig Havredrikk |
Smak til med salt og pepper |
Saus
4 ss | GRYR® Smøreblid |
5 ss | GRYR® Matfløyel |
4 stk | hvitløksfedd finraspede |
1 ss | sitronskall |
En klype chiliflak |
Slik gjør du
-
-
Forvarm ovnen til 200 grader, så skal vi lage coleslaw. Grovrasp gulrøtter, kutt opp nykål i passe biter og del opp ½ eple.
-
Legg det i en skål og ha vegansk majones, finraspet sitronskall og sitronsaft. Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper.
-
Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok til de er myke. Sjekk med en gaffel etter ca 15 min.
-
Hell av vannet, og bruk en potetstapper (eller stavmikser) til ønsket konsistens. Ha i Gryr Fyldig Havredrikk, plantemargarin og smak til med salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.
-
Tørk fiskefiletene med tørkepapir, og massér forsiktig inn salt, pepper og chiliflak.
-
Ha i plantemargarin, Gryr Til Matlaging, finraspet hvitløk, chiliflak, sitonsaft og sitronskall i en liten bolle som tåler varme, og smelt det i mikrobølgeovnen i ca 1 minutt. Hell sausen over fiskefiletene.
-
Sett formen inn i ovnen og stek i ca 10 - 15 minutter. Sjekk underveis og bruk en gaffel og hvis fileten flaker lett så er det ferdig.
-
Klatt på potetstappe, coleslaw og legg fisken fint over (dryss gjerne over litt vårløk) og server.
-
Tips
Denne oppskriften rekker til to personer, skal du ha middag til flere kan du doble eller triple oppskriften.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Kremet fisk i form
30 min |
Enkel
Fiskesuppe uten fløte
30 min |
Enkel