Sitronkake fra Sultne Gutter
- Enkel
- 20 min
Lyst på en deilig sitronkake? Prøv Sultne Gutters oppskrift på plantebasert sitronkake med GRYR!
Ingredienser
- 8 porsjoner
200 g | GRYR® Smøreblid |
250 g | sukker |
2 stk | egg |
3 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
500 g | hvetemel |
2 ts | bakepulver |
1 stk | sitronskall Finrevet skall fra 1 sitron, bruk resten i sitronlaken |
Til sitronlaken
1 stk | sitronsaft Saft fra 1 sitron |
100 g | sukker |
Topping
1 boks | GRYR® Matfløyel kan sløyfes |
Slik gjør du
-
-
Varm opp ovnen til 160 grader over - og undervarme.
-
Pisk GRYR Smøreblid og sukker luftig og hvitt.
-
Rør inn eggene.
-
Tilsett GRYR Fyldig havredrikk gradvis.
-
Rør inn mel, bakepulver og sitronskall.
-
Dekk en ildfast form med bakepapir og hell i røra.
-
Sett forma på nederste rille og bak i 45-50 minutter. Stikk en spiss kniv eller pinne gjennom kaka for å sjekke om den er ferdig. Hvis kniven/pinnen er ren, er kaka ferdig.
-
Løft kaka forsiktig ut av forma og legg den på en rist.
-
Bland sukker og sitronsaft til sitronlaken. Lag små hull i kaka med en spiss kniv eller gaffel og pensle kaka med sitronlaken.
-
La kaka kjøle seg ned før du skjærer den opp.
-
Spis. Gjerne med pisket GRYR Matfløyel.
-
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Laktosefri Panna Cotta med kaffesmak
20 min |
Enkel
Pistasjis
15 min |
Enkel