Kvæfjordkake fri for melk

 • Enkel
 • 50 min
Kvæfjordkake kalles også Verdens beste, og det med god grunn! Her får du søt marengsbunn med nøtter toppet med masse vaniljekrem uten melk.

Ingredienser

 • 12 porsjoner
150 g GRYR® Smøreblid
150 g sukker
5 stk eggeplomme
150 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
5 ss GRYR® Havredrikk Naturell

Marengs

5 stk eggehvite
150 g sukker
50 g mandelflak

Vaniljekrem

1 stk vaniljestang
5 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
4 stk eggeplomme
100 g sukker
3 ss maizena
3 dl GRYR® Matfløyel

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160° og kle en liten langpanne på ca. 25 x 35 cm med bakepapir.
  2. Pisk romtemperert margarin og sukker godt til kremet. Skill eggene. Visp inn én og én eggeplomme. Tilsett mel, bakepulver og Gryr® Havredrikk Naturell og pisk til en jevn røre.
  3. Fordel røren i bunnen av formen. Røren er ganske fast, så bruk en slikkepott og smør den utover. Stivpisk eggehvite og sukker til stiv marengs og fordel utover i formen på toppen av røren. Dryss over flakede mandler og stek nederst i ovnen i 30-40 minutter.
  4. Lag vaniljekrem. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem i en gryte med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, eggeplommer, sukker og Maizena.
  5. Kok opp under konstant omrøring til kremen begynner å tykne. Kremen skal akkurat nå kokepunktet. Det er viktig å røre hele tiden slik at ikke egget koagulerer.
  6. Sett gryten over i iskaldt vann til kremen er helt avkjølt. Rør av og til slik at det ikke dannes snerk. Stivpisk Gryr® Til Matlaging og vend med den kalde vaniljekremen.
   Tips
   Lag gjerne vaniljekremen dagen før og la stå i kjøleskapet natten over slik at den er skikkelig kald og stiv når du skal bruke den. 
  7. Del kakebunnen i to på tvers. Ha den ene delen over på et kakefat fordel vaniljekremen utover og topp med den andre kakebunnen. Server med en gang.
Tips
Skal du gjøre ekstra stas på kaken, fordeler du noe av kremen på toppen og pynter med masse friske bær.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av