17. Mai Pavlova uten melk

 • Enkel
 • 90 min
Dette er en skikkelig festkake som lett blir midtpunktet på kakebordet. Flere lag med marengs, bær og pisket GRYR® Til Matlaging. Nam!

Ingredienser

 • 12 porsjoner
6 stk eggehvite
2 ts hvitvinseddik
4 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Til servering

3 dl GRYR® Matfløyel
6 dl friske bær
6 ss jordbærsyltetøy
8 stk pikekyss Litt frisk sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 90 °C. Dekk et stekebrett med bakepapir og tegn opp to like store sirkler med blyant.,18-20 cm i diameter.
  2. Pisk eggehviter til hardt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
  3. Bland sukker, Maizena og vaniljesukker og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse
  4. Fordel marengsen i de to sirklene og form til to luftige marengsbunner. Ikke jobb for mye med marengsen for da faller den sammen.
  5. Stek i ovnen i ca. 1 time. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.
  6. Pisk Gryr® Til Matlaging til stiv krem. Legg den ene bunnen på et serveringsfat, topp med halvparten av kremen og bær. Legg den andre bunnen på og topp med resten av kremen, masse bær, syltetøy, pikekyss og sitronmelisse. Server med en gang.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av