Nå kommer havredrikk i skolemelkordningen

Hvis du har savnet et plantebasert alternativ i skolemelkordningen er ventetiden endelig over. Fra høsten 2019 kan elever i barneskolen få havredrikk til skolemåltidet.

Havredrikken har en frisk og mild smak av havre og en fyldig konsistens som minner om lettmelk, det gjør plantedrikken lett å like.

Havredrikken er tilsatt jod, kalsium, vitamin D og vitamin B12

Velger man bort melk bør man passe på å dekke barnets behov for nødvendige næringsstoffer som blant annet jod og kalsium.

En gladnyhet er at havredrikken er tilsatt mange av de næringsstoffene man finner i melka, og er eneste havredrikk på det norske markedet som er tilsatt samme mengde jod som du finner i vanlig søtmelk.

Barn og unge trenger jod og kalsium for at de skal vokse og utvikle seg normalt*

Ønsker du mer informasjon om næringsinnholdet kan du besøke produktsiden til TINE Skolelyst eller våre sider der vi skriver mer generelt om jod, kalsium, vitamin d og vitamin B12.  

elever-skolelyst

Usikker på om barnet ditt liker havredrikk?

Er du usikker på om barnet ditt vil like havredrikken kan du kjøpe en kartong Gryr Havredrikk Naturell på butikken, siden dette er den samme plantedrikken som brukes i skolemelkordningen.

Gryr Havredrikk Naturell får du i de aller fleste Rema 1000 butikker samt kolonial.no.

Det er også fullt mulig å avbestille underveis i skoleåret å få pengene som er til gode refundert tilbake, så det er ikke noe problem å teste ut havredrikken for en periode hvis man ønsker det.

Perfekt for barn som ikke tåler melk eller gluten

Havredrikk er et perfekt for de som har melkeallergi, laktoseintoleranse eller ikke ønsker å drikke melk.

For mange foreldre er det en stor fordel at havredrikken er helt glutenfri, noe som gjør at den kan nytes av både de med cøliaki og glutenintoleranse.  

Hva koster havredrikken?

Havredrikken i Skolelyst kommer på 250 ml kartonger og selges for 12,50 kr per stykk.

Bestill enkelt på Skolelyst.no

Skolelyst.no kan du enkelt bestille drikke og mat til barnet ditt. Husk at du også kan variere produkter gjennom uken eller bestille opp flere hver dag. Hvis det blir for mye å ha havredrikk hver dag, kan man også velge å få det levert utvalgte dager i uken. 

I tråd med retningslinjer fra Helsedirektoratet

Tilbudet i Skolelyst er nøye satt sammen slik at det er i tråd med Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i skolen. Havredrikken er uten tilsatt sukker, men har en naturlig sødme fra havren og 1,5 prosent fett.

Elever drikker skolemelk

Fra skolemelk til skolelyst

Skolemelk har lange tradisjoner i Norge, og så sitt lys på 70-tallet hvor det hovedsakelig ble levert én melketype. Siden den gang har sortimentet utvidet seg til både smaksatt melk og fruktdrikker.

I 2017 ble skolemelk til Skolelyst for bedre reflektere det brede sortimentet av både mat- og drikkeprodukter. Endringene ble gjort etter å ha lyttet på tilbakemeldinger fra mer enn 23 000 foresatte rundt omkring i landet.

Et stadig bredere utvalg av produkter

De fleste foreldre ønsket mer fleksibilitet og et større utvalg av produkter. Derfor har Skolelyst hatt som misjon å legge til rette for et godt mat- og drikketilbud gjennom skoledagen, og tilpasse det ditt barns behov.

*som del av et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil er kalsium og protein viktig for at barns bein skal vokse og utvikles normalt. Jod bidrar til barns normale vekst.

Mer info

Derfor trenger du jod

Jod er spesielt viktig for unge kvinner og gravide. Melk, yoghurt og hvit fisk er det som bidrar med mest jod i et vanlig norsk kosthold. Men hvordan få i seg nok jod hvis lite av disse matvarene står på menyen? 

Slik får du nok kalsium uten melk

Vi trenger kalsium for å bygge og vedlikeholde skjelettet og tennene våre* Har du et kosthold uten melk og meieriprodukter må du være oppmerksom på hva du spiser og drikker for å sikre kalsiuminntaket.

Derfor trenger du Vitamin D

Visste du at sola er vår beste kilde til vitamin D? Når de varme solstrålene treffer huden dannes det vitamin D i kroppen. På mørke måneder bør man sikre seg et ekstra tilskudd.