Hva bruker man havredrikk til?

Mange kaller det havremelk, plantemelk eller mylk, men det heter egentlig havredrikk. Hvis du har lite erfaring med plantebaserte alternativer, stiller du deg kanskje spørsmålet; Hva er havredrikk og hva brukes det til?  

Like enkelt å bruke som melk 

Det er ikke rart mange kaller det havremelk, for drikken har svært mange av de samme egenskapene som kumelk. Mange liker å starte dagen med et glass iskaldt havredrikk, mens andre bruker det hovedsakelig til baking og middag.

Lager du pannekaker, boller, vafler eller annen bakst bør du prøve å lage det med havredrikk, og la deg imponere av de luftige, saftige resultatene. 

Havredrikk passer perfekt i kaffe 

Kaffeentusiaster vil nok også sette pris GRYR Fyldig havredrikk, som har en mer fyldig konsistens. Egenskapene til denne havredrikken gjør at den kan enkelt steames opp, og man kan lage seg en nydelig kopp med Cappuccino eller Caffè latte, helt uten melk! 

Gryr_29278

For de som ikke tåler eller ønsker å drikke melk, er havredrikk et godt plantebasert alternativ.  

Hva smaker havredrikk? 

Mange lurer nok rett og slett på hva havredrikk smaker. Havredrikk har en forfriskende lett og mild smak av havre, samtidig som den er rik og fyldig. Gryr Havredrikk er helt uten tilsatt sukker, men har en naturlig sødme fra havren.  

Hvis du ønske en ekstra rund og fyldig konsistens, kan vi anbefale GRYR Fyldig havredrikk som har en litt høyere fettprosent enn GRYR Naturell havredrikk

Hvor lenge holder havredrikk seg? 

To fordeler med GRYR Havredrikk er at den ikke trenger å oppbevares kjølig når den er uåpnet og den har lang holdbarhet. Så det går fint å lagre et par ekstra kartonger i skapet til fremtidig bruk.

Se, lukt og smak

Husk at etter åpning er havredrikkene ferskvare og må oppbevares i kjøleskap. De har da en forventet holdbarhet på cirka en uke.

Men best før betyr nødvendigvis ikke dårlig etter, så vi oppfordrer alle til å bruke sine egne sanser for å se, lukte og eventuelt smake på produktet før det går i søpla. 

Prøv Gryr Havredrikk