Her får du frokost hele dagen

Stadig flere får øynene opp for Heimatt, nabolagscafeen nederst på Løkka som serverer frokost hele dagen, altså helt perfekt for alle frokostelskende B-mennesker.

«Det eneste stedet i Oslo jeg går innom og spiser alene! Helt utrolig nydelig mat og en plass du føler deg tatt vare på. Anbefaler alle å ta turen innom!»  Anmeldelse av Heimatt på Facebook

Den lune, varme atmosfæren gjenspeiler seg i alt fra møblene, interiøret og de ansatte. Heimatt er stedet for deg som vil senke skuldrene, og føle deg hjemme.

Engasjerte Oslo-borgere

Teresa er daglig leder for cafeen, og er opptatt av å skape en møteplass der unge mennesker kan slappe av, gjøre skolearbeid eller engasjere seg morsomme sosiale aktiviteter.

- Vi opplever at Oslo-borgerne er nysgjerrige og engasjerte. De bryr seg om miljø, bærekraft og ikke minst hva de får i seg, sier hun.

En cafe kan være så mye mer enn en kopp svart kaffe, og det vet gjengen på Heimatt. Jevnlig arrangeres det alt fra Harry Potter-quiz til byttedager og planteverksted, hvor man kan dyrke sin helt egen urtehage.

Inspirasjonen til disse aktivitetene henter de fra forslagsveggen som henger godt synlig i lokalene. Her kan alle og enhver kan komme med innspill til menyen eller andre gøyale påfunn.

Sosial suppe

Av mange forslag, var etterspørselen spesielt stor etter en ting; supper. Teresa ble først litt overrasket over at suppe var såpass populært, men etter nærmere ettertanke skjønner hun hvorfor. Det er noe hyggelig og sosialt med en varmende suppe.  Så nå arrangerer de «suppe noe attåt» hver torsdag.

 

Med plantebasert på menyen

Selv om de tilbyr et bredt utvalg av hjemmelaget, fersk bakst, deilige ostesmørbrød og supper har det også vært en tydelig etterspørsel etter mer plantebaserte, gjerne veganske alternativer. Det er flere innom som er veganere, vegetarianere, fleksitarianere eller har ulike typer allergier.

Teresa anslår at cirka 2-3 av 10 som bestiller cappuccino og kaffe latte vil ha havredrikk fremfor melk i kaffen.

- Da er det genialt at vi har så gode alternativer som Gryr Havredrikk Naturell og Gryr Havredrikk Fyldig Naturell å tilby de som ikke bruker melk. Begge fungerer kjempebra til steaming, og den naturlige sødmen i havre passer perfekt til en god kopp kaffe.

Vegansk, ikke verre.

I tillegg til kaffe, brukes det mye av både Gryr Til Matlaging og Gryr Havredrikk i supper, og de har alltid et vegansk alternativ på menyen.

Ifølge Teresa er det fortsatt en del som er skeptiske til de veganske suppene, de tenker nok at når de velger plantebasert vil det gå på bekostning av både smak og konsistens. Men da er det ekstra gøy når gjestene kommer oppglødde tilbake og sier: «Den suppa var sykt god, jeg kan ikke tro den er vegansk!»

Gryr Til Matlaging er et plantebasert alternativ til fløte, som passer godt i både varmretter og desserter. Mange forbrukere har allerede begynt å kalle det Gryr fløte, siden den er like allsidig som en «vanlig» fløte.

Stamgjester og taxi-boller

Heimatt har mange stamgjester som er innom støtt og stadig. Noe av forklaringen ligger nok i at nesten alt som serveres her er hjemmelaget, og de er spesielt kjent for Mettes saftige hveteboller.

Opphavskvinnen bak bollene er 72 år gamle Mette Sundbø, som har lang fartstid i TINE. Hun har vært med å løfte Heimatt siden start med sine luftige bakverk og fantastiske historier.

Mette har jobbet som matfaglig konsulent og har hatt fingrene i så godt som alt innen produktutvikling i TINE, og har blant annet samarbeidet med tidligere medaljevinner i Bocuse d'Or, Tom Victor Gausdal.

Nå er hun en del av TINEs seniorklubb, og fortsetter å gjøre underverk med bakverk. Kaféen får jevnlig meldinger fra gjester som spør om bollene hennes er ferdig, slik at kan sikre seg rykende fersk bakst.  

Teresa forteller også om en episode der en tidligere gjest hadde smakt Mettes rosinboller og likte de så godt at hun bestilte ti stykker sendt med taxi til et møte hun skulle holde.

Kom deg Heimatt!

Så hvis du vil prøve Mettes saftige hveteboller, briljere på Harry Potter-quiz eller prøve en vegansk suppe bør du komme deg Heimatt! Sjekk ut facebook-siden deres for å se hva slags arrangementer de planlegger fremover.

Lag kafé-stemning hjemme