Magisk trelags kake med sjokolade og kaffe

 • Enkel
 • 20 min
Kaken får på magisk vis tre lag når den stekes, så den er perfekt for deg som elsker dessert med ulike teksturer, skikkelig magic cake altså. Laget av instagrammer: Tresleiva

Ingredienser

 • 1 porsjoner

Flytende røre

4 stk eggeplomme
5 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
120 g sukker
1 ss vann
125 g GRYR® Smøreblid
110 g hvetemel
25 g kakaopulver
4 ts kaffepulver

Marengs

4 stk eggehvite
1 ts vaniljesukker
1 klype salt

Pynt

2 dl GRYR® Matfløyel
1 ss sukker
2 ss sitronskall finrevet

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150 grader. Finn frem en rund springform og ha bakepapir i bunn, smør formen og dryss gjerne litt kakaopulver rundt i den.
  2. Pisk eggeplommene sammen med vann og sukker.
  3. Smelt smøret og ha i røren. Rør det godt. Ha i havredrikken, litt og litt mens du rører. Tilsett mel, kakao og kaffe. Rør godt sammen.
  4. Ha eggehvitene i en litt mindre bolle enn den første. Ha en klype salt og ½ ts vaniljepulver i. Pisk det stivt med en håndvisp. Pass på så du ikke overpisker.
  5. Fold marengsen forsiktig inn i den andre røren med en ballongvisp eller en slikkepott.
  6. Hell røren over i den smørte kakeformen og sett den inn i ovnen ca 50 minutter. Kaken skal være litt bevegelig i midten når du tar den ut, så ikke stek den for mye.
  7. La kaken avkjøle seg helt i romtemperatur og deretter sett kaken i kjøleskapet i MINST to timer før du tar kaken ut av formen og skjærer i den. Dette er veldig viktig!
  8. Pynt den gjerne med litt piska Gryr Til Matlaging hvis ønskelig. Dette er ikke nødvendig, men synes det er litt ekstra godt med den friske kremen på toppen.
Tips
Kaken bør lages litt i forveien siden den må avkjøles helt før servering. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av