Saftig eplekake uten melk
- Enkel
- 75 min
En saftig og god eplekake som dette faller i smak hos store og små. Inspirert av italienerne, er kaken laget med olivenolje og smaksatt med sitron. Topp den med pisket Gryr® Til Matlaging!
Ingredienser
- 4 porsjoner
2 dl | olivenolje, extra virgin |
2 stk | egg |
1 stk | sitron, skall og saft |
2 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
2.5 dl | rårørsukker |
5 dl | hvetemel |
2 ts | bakepulver |
1 ts | vaniljesukker |
4 stk | eple |
1 ts | kanel |
Til servering
3 dl | GRYR® Matfløyel |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 170 °C. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter, med olivenolje og dryss med mel. Rist ut overflødig mel.
-
Pisk sammen olivenolje, egg, sitronskall og -saft, Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og sukker til godt blandet. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen, og vend inn gradvis. Ikke rør for mye, men til akkurat blandet.
-
Del epler i båter og fordel halvparten i formen. Helle over kakerøren og topp med resten av eplene. Dryss over kanel.
-
Stek i ovnen i ca. 1 time eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl noe før du løsner formen.
-
Pisk Gryr® Til Matlaging til stiv krem og topp kaken med krem ved servering.
-
Tips
Bytt gjerne ut eple med pærer, plommer, bær eller rabarbra i sesong.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Melkefri vaniljesaus
15 min |
Enkel
Bløtkake uten melk
70 min |
Middels