Laktosefri bringebærfromasj
- Enkel
 - 20 min
 
Denne lette og luftige desserten fortjener et comeback. Perfekt avslutning på måltidet. Her får du en variant som er uten fløte. 
  Ingredienser
- 6 porsjoner
 
| 4 plater | gelatin | 
| 300 g | bringebær | 
| 2 stk | egg | 
| 2 ss | melis | 
| 0.25 dl | vann ev. bringebærsaft | 
| 3 dl | GRYR® Matfløyel | 
| friske bringebær og sitronmelisse til servering | 
Slik gjør du
- 
          
- 
                  Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Mos bær, gjerne med en stavmikser. Hell ev. av litt av saften til bruk senere.
 - 
                  Pisk eggedosis av egg og sukker og vend med moste bringebær.
 - 
                  Kok opp vann eller saften fra bringebærene, klem ut vannet fra gelatinen og rør inn i den varme væsken til helt oppløst. Spe inn gelatinen i blandingen under omrøring.
 - 
                  Pisk Gryr Til Matlaging til stiv krem og fold den forsiktig inn. Fordel fromasjen i porsjonsskåler og avkjøl i kjøleskapet i ca. 2 timer. Server med friske bringebær og sitronmelisse.
 
 - 
                  
 
Tips
        
          Hvis du ønsker en vegansk variant kan du bytte ut gelatin med agar agar. Ønsker du annen smak på fromasjen, kan du bruke blåbær eller jordbær. 
        
      Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
17. Mai Pavlova uten melk
                90 min | 
                Enkel
            
            
        Vaniljeis med salt karamellsaus
                30 min | 
                Enkel