Twix-kake

  • Enkel
  • 40 min
Finalist i vår oppskriftskonkurranse på Instagram. @sweet_monicake har laget en kjempegod melkefri kake inspirert av Twix-sjokolade.

Ingredienser

  • 12 porsjoner

Bunn

100 g GRYR® Smøreblid
4 ss brunt sukker
125 g hvetemel
40 g havregryn

Karamellfyll

25 g GRYR® Smøreblid
2 ss brunt sukker
2 dl GRYR® Matfløyel

Topping

200 g mørk sjokolade, melkefri

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 180 °C. Sørg for at margarinen er romtemperert og rør sammen med brunt sukker, mel og havregryn. Kna det godt sammen. Du kan også kjøre det i en kjøkkenmaskin med knivblad eller en elektrisk visp.
    2. Fordel deigen i en ildfast form på ca. 20 x 20 cm kledd med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl i formen.
    3. Lag karamellfyll. Kok opp Gryr® Til Matlaging med sukker og margarin. La småkoke til karamellen tykner, 3-4 minutter.
    4. Hell karamellfyllet over bunnen i formen og la stivne. Sett gjerne kaken kaldt. Smelt sjokolade i vannbad og heller over toppen. La avkjøles til sjokoladen er satt. Del i ruter eller staver og server.
Tips
Ønsker du et mykere sjokoladelokk kan du tilsette et par ss Gryr® Til Matlaging mens du smelter sjokoladen.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av