Kokkelandslaget tester Gryr

I sommer fikk kokkelandslaget en sniktitt på årets produktnyheter fra Tine, og noe av det som pirret nysgjerrigheten aller mest var den plantebaserte produktserien Gryr fra Sunniva.

Som dyktige matkunstnere har de lang erfaring med bruk av tradisjonelle meieribaserte matlagingsprodukter, men å bruke plantebaserte alternativer var hakket mer ukjent.

–  Så morsomt å prøve plantebaserte produkter – det har jeg ikke så mye erfaring med, men det er jo stadig flere som etterspør dette, sier Henrik Falkensten. Utøveren fra kokkelandslaget har vunnet bronse i konkurransen Global Pastry Chef, og er vant til å lage desserter på et høyt nivå.

Funker som fløte

I løpet av dagen fikk gjengen teste sine ferdigheter med Gryr Til Matlaging, som er laget med kokos og raps, og har tilnærmet samme bruksområder som fløte. Kokkene ble positivt overrasket over resultatet og ikke minst den allsidige bruken. Den store fordelen med Gryr Til Matlaging er at den både kan piskes til en krem, og samtidig brukes i de fleste middagsretter som et alternativ til fløte:

Var litt spent på hvordan suppen skulle bli da jeg byttet ut meieriprodukter med plantebaserte alternativer, men det fungerte jo bra! Sier Jonas Andre Nåvik, som i tillegg til å være på kokkelandslaget nylig har startet opp restauranten Fagn i Trondheim. 

 

Prøv en suppe à la kokkelandslaget!

Tonje Torvanger jobber til daglig på Michelin-restauranten Statholdergaarden. Hennes absolutte middagsfavoritt er farens breiflabbgryte, med tomat, purreløk og ikke minst – fløte. Derfor var lista lagt ganske høyt for det melkefrie alternativet fra Gryr. Breiflabb var mangelvare på dagens arrangement, derfor falt valget på en asiatiskinspirert rød currysuppe.

Jeg har ikke så mye erfaring med bruk av plantebaserte produkter, men Gryr Til Matlaging ser jo til å fungere veldig bra i suppen jeg lagde – overraskende bra, faktisk. Den gir kanskje litt mindre fylde enn kremfløte, men det justerer jeg bare med litt maisenna

Prøv oppskriften til Tonje her.  

Fulle av forventninger

Plantebaserte produkter er en nysatsning for Sunniva©, og et svar på en stadig økende etterspørsel blant forbrukere. Våre matvaner endrer seg stadig, flere ønsker variasjon i hverdagen og etterlyser bl.a plantebaserte, melkefrie alternativer. For de som har vært med å utvikle produktserien var det nervepirrende å se hvordan produktene ble tatt imot.

– Vi var spente på mottagelsen Gryr Til Matlaging fikk fra Norges beste kokker, og synes det er herlig at også fikk oppleve det brede bruksområdet til vårt plantebaserte alternativ, sier Renate Wiig som er merkeutvikler for Gryr.

Gjør som kokkene, prøv Gryr Til Matlaging!