Kaffe med steamet Gryr Havredrikk, servert av tidligere norgesmester i baristakunst

Gryr Havredrikk på NM i kaffe

I helgen braket norske baristaer sammen i NM i kaffe i Trondheim, det var altså duket til kamp om den beste kaffekoppen. Gryr var godt representert med egen demostand, hvor vi stolt viste frem de rykende ferske havredrikkene og ikke minst hvor ypperlig de er til kaffe og steaming.

En norgesmester på laget

Vi allierte vi oss med tidligere Norgesmester i baristakunst, Eirik Sand Johnsen, og sammen serverte vi de kaffetørste deltakerne i bartebyen. Arrangementet var åpent for alle. Så både baristaer, studenter og generelt kaffeinteresserte fikk smake cappuccino med steamet Gryr Havredrikk Fyldig Naturell. Etter det todagers lange kaffeslaberaset var ferdig hadde vi servert over 400 kopper kaffe.

Nyfrelste baristaer

Dommen var klar, samtlige av baristaene mente Gryr Havredrikk Fyldig Naturell smakte helt nydelig med kaffe, og fungerte imponerende godt til steaming. Flere sammenlignet egenskapene med helmelk, som er det foretrukne valget for de som bruker melk.

- Utrolig gøy å få utelukkende positive tilbakemeldinger fra erfarne baristaer. Flere synes også det var supert at vi bruker glutenfri havre, slik at enda flere kan nyte drikkene våre, sier merkeutvikler Renate Wiig

Havredrikken fra Gryr er også en av de få på det norske markedet som er tilsatt jod, i tillegg til kalsium, vitamin D, vitamin B2 og B12.

Latte Art i kaffe
For å lage god kaffekunst er det viktig med gode steaming-egenskaper - og det har Gryr Havredrikk! 

Et kunstverk i kaffen

Når man steamer er det flere ting som må være på plass. For det første er det viktig at havredrikken opptrer riktig i kaffen og ikke skiller seg. For det andre må skummet ha en god, fyldig konsistens og gi den riktige munnfølelsen.

Disse egenskapene er også viktig når det kommer til det å lage Latte Art, som i kort fortalt er å lage kunstverk i kaffen ved hjelp av melkeskum. Under Kaffe NM ble det avholdt en egen konkurranse i Latte Art, og selv om vi ikke deltok, tryllet vår barista frem noen små kunstverk til flere av de oppmøtte.

Lag deilig steamet kaffe med