Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

  • Enkel
  • 40 min
En fløyelsmyk og kremet suppe med nøttete smak av jordskokk, og ikke minst naturlig laktosefri. Dette er virkelig luksus på en hverdag! 

Ingredienser

  • 4 porsjoner
500 g jordskokk
3 stk potet
1 stk løk
1 ss rapsolje
8 dl grønnsakskraft, eventuelt grønnsaksbuljong
2 dl GRYR® Matfløyel
0.5 ts pepper
0.5 stk sitron
2 ss gressløk, hakket

Slik gjør du

    1. Skrell jordskokk, gjerne med en potetskreller eller skrap bort skallet med en skje. Ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitron for at de ikke blir brune.
    2. Skrell og del potet i biter og finhakk løk. Fres løk i en varm gryte med olje til mykt, ca. 5 minutter. Tilsett potet og jordskokk og fres videre i ca. 2 minutter.
    3. Ha i kraft og Gryr® Til Matlaging og kok opp. La suppen småkoke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med et dryss nykvernet pepper og finhakket timian.
Tips
Har du mye jordskokk tilgjengelig, kan du enkelt lage jordskokkpuré ved å koke skrellet jordskokk mykt og mose den med en skvett Gryr® Til Matlaging, salt og pepper. Perfekt tilbehør til kjøtt og fisk.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av