Jordskokksuppe
- Enkel
- 40 min
En fløyelsmyk og kremet suppe med nøttete smak av jordskokk, og ikke minst naturlig laktosefri. Dette er virkelig luksus på en hverdag!
Ingredienser
- 4 porsjoner
500 g | jordskokk |
3 stk | potet |
1 stk | løk |
1 ss | rapsolje |
8 dl | grønnsakskraft, eventuelt grønnsaksbuljong |
2 dl | GRYR® Matfløyel |
0.5 ts | pepper |
0.5 stk | sitron |
2 ss | gressløk, hakket |
Slik gjør du
-
-
Skrell jordskokk, gjerne med en potetskreller eller skrap bort skallet med en skje. Ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitron for at de ikke blir brune.
-
Skrell og del potet i biter og finhakk løk. Fres løk i en varm gryte med olje til mykt, ca. 5 minutter. Tilsett potet og jordskokk og fres videre i ca. 2 minutter.
-
Ha i kraft og Gryr® Til Matlaging og kok opp. La suppen småkoke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
-
Kjør suppen glatt med stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med et dryss nykvernet pepper og finhakket timian.
-
Tips
Har du mye jordskokk tilgjengelig, kan du enkelt lage jordskokkpuré ved å koke skrellet jordskokk mykt og mose den med en skvett Gryr® Til Matlaging, salt og pepper. Perfekt tilbehør til kjøtt og fisk.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Kremet spinatsuppe
20 min |
Enkel
Fiskesuppe uten fløte
30 min |
Enkel