Grove matmuffins

  • Enkel
  • 35 min
Disse digge muffinsene metter godt og smaker fortreffelig både ute som turmuffins eller inne. Laget med Gryr Havredrikk, slik at de blir helt fri for melk. 

Ingredienser

  • 12 porsjoner
0.5 stk brokkoli
2.5 dl fullkornmel
1 dl solsikkekjerner
0.5 dl sesamfrø, ristede
2 ts bakepulver
1 ts sukker
0.5 ts salt
1.5 dl GRYR® Havredrikk Naturell
12 stk cherrytomat
3 stk egg

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C og sett muffinsformer i en muffinspanne (ev. smør en muffinspanne med plantemargarin).
    2. Del brokkoli i små biter og kok i lettsaltet vann i ca. 1 minutt, sil av og sett til side.
    3. Ha fullkornmel, solsikkekjerner, sesamfrø, bakepulver, sukker, salt, egg og Gryr® Havredrikk Naturell i en bakebolle. Del tomater i fire og vend inn brokkoli og skinke. Spar gjerne litt brokkoli, tomat og sesamfrø til toppen.
    4. Fyll muffinsformene 2/3 fulle, dryss gjerne litt brokkoli, tomat og frø på toppen og stek muffinsene i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist
Tips
Disse muffinsene er flott å ta med på tur for de kan spises både varme og kalde. 

Flere oppskrifter du blir glad av