Kremet grønnsakssuppe

  • Enkel
  • 30 min
En deilig og fyldig grønnsakssuppe er topp som hverdagsmat.

Ingredienser

  • 6 porsjoner
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
0.25 stk kålrot
0.5 stk sellerirot
3 stk gulrøtter
3 stk potet medium størrelse
2 ss olivenolje
8 dl grønnsaksbuljong
4 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Til servering

6 ss biff finstrimlet purre og ev. sukkererter

Slik gjør du

    1. Grovhakk løk og hvitløk. Skrell og del kålrot, sellerirot, gulrøtter og poteter i biter.
    2. Fres løk og hvitløk i en kjele med olje til mykt, ca. 4 minutter. Ha i kålrot, sellerirot, gulrøtter og poteter og fres i 2 minutter.
    3. Hell i grønnsaksbuljong, kok opp og la småkoke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.
    4. Bruk en hullskje og løft ut ca. halvparten av grønnsakene. Kjør suppen glatt og kremet med en stavmikser. Ha grønnsaksbitene tilbake i gryten med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell.
    5. Gi suppen et raskt oppkok, smak til med salt og pepper og server toppet med finsnittet purre og ev. sukkererter ved servering.
Tips
Ønsker du en tynnere suppe, kan du spe inn mer Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av