Vegansk pasta alfredo

  • Enkel
  • 30 min
En kremet hvit pastasaus laget med Gryr® Havredrikk Naturell og blomkål i denne digge, veganske pastaretten.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
1 dl grønnsaksbuljong
2 dl GRYR® Havredrikk Naturell
1 stk blomkål
4 dl frosne erter
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
400 g båndspagetti
150 g sopp
1 ss olivenolje

Slik gjør du

    1. Kok opp buljong og Gryr® Havredrikk Naturell. Del blomkål i biter, ha i gryten og kok under lokk til mør, ca. 15 minutter. Kjør til en tykk saus med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
      Tips
      Legg gjerne noen små blomkålbuketter til side, som kan steke med soppen og serveres på toppen av retten.
    2. Kok båndspagetti al dente etter anvisning på pakken. La ertene koke med de siste 3 minuttene. Hell av vannet, men spar på litt av kokevannet.
    3. Del sopp i skiver og fres gylne i en panne med plantemargarin. Krydre med salt og pepper.
    4. Vend kokt båndspagetti og erter med stekt sopp og blomkålsaus til godt blandet. Spe med litt av kokevannet om sausen blir for tørr. Server med en gang.

Flere oppskrifter du blir glad av